Турнир на лидерите на в.Стандарт (14-15 май)

Тринадесетото издание на тенис турнира „Лидерите“ за купите на „Стандарт“ и БФТ, завърши по подобие на „Уимбълдън“. Един от най-драматичните финали в историята на битките на корта в СК „ДЕМА“ между известните личности бе спечелен за първи път от двойката Иван Каневчев – Генчо Генчев. Директорът на алпийците в БФСки и бизнесменът Генчев надделяха с 9:6 след повече от час игра над шампионите за 2014-а Константин Илиев и Иво Върбанов. Финалът подгря публиката за късното шоу в Мадрид между Новак Джокович и Анди Мъри.

И двете двойки, стигнали до битката за първото място, минаха сравнително лесно през полуфиналите. Каневчев/Генчев се справиха с 6:2 над шампиона в „Лидерите“ 2011 Димитър Димитров и дебютанта Георги Петров. В другия полуфинал Илиев/Върбанов не срещнаха съпротива и спечелиха с 6:1 срещу проф. Георги Карасимеонов – Николай Терзийски.

Финалът стартира точно в 11.00 ч. на отлично подготвения централен корт в СК „ДЕМА“. В първите 8 гейма всяка от двойките си взимаше подаването и резултатът закономерно бе 4:4. Майсторски завършващи удари на Каневчев обаче помогнаха на тандема му да дръпне с 6:4. До края съперниците им нямаха късмета в решителни моменти и така финалът завърши логично 9:6 в полза на Каневчев/Генчев.

Драма имаше и в малкия финал. Там Димитров/Петров имаха шанса да поведат с 6:5, но асът за последната точка бе повторен заради феърплей. Оттук до края обаче късметът бе на страната на двойката проф. Карасимеонов/Терзийски, които взеха мача със 7:5. „Наградата за феърплей трябва да е за Георги Петров, който се съгласи да повтори сервиса, защото аз не бях готов“, коментира след мача проф. Карасимеонов.

При дамите надпреварата бе спечелена от най-силната двойка Юлия Василева – Диди Божинова. След тях се наредиха водещата синоптичка на bTV Христина Балинска и партньорката й Мария Николова. На стълбичката за поредна година завършиха шармантните арх. Таня Дикова и Марта Цветанова.

Купите на победителите връчи лично главният редактор на в. „Стандарт“ Славка Бозукова. Атрактивни призове за най-добрите имаше и от основния спонсор на турнира Fibank. Мениджърът на „Биодерма“ Пенчо Кехайаминчев също зарадва призьорите с последния хит от продуктите на водещата марка. По традиция турнирът завърши с разрязването на огромната торта, подарък от виенски салон „Романс“. Тя бе разрязана от шампионите и главния редактор на „Стандарт“ Славка Бозукова.

Всички участници в 13-ото издание на турнира „Лидерите“ и главният редактор на „Стандарт“ Славка Бозукова се включиха в благотворителната инициатива за финансово подпомагане на детския „Мастърс“ до 10 г. Със събраната сума от 1790 лв. в СК „ДЕМА“ ще се съберат на 1-2 септември най-добрите млади таланти от цяла България.

„Благодарение на „Стандарт“ детският „Мастърс“ се превърна в традиция. Подготовката на повечето деца е насочена именно към участие в този турнир“, коментира водещият треньор и специалист в СК „ДЕМА“ Катя Брезина.

Подкрепа за реализирането на 13-ото издание на „Лидерите“ оказаха: СК „ДЕМА“, Българска федерация тенис, Fibank, „Биодерма“, „Каменица“, виенски салон „Романс“ и фирма Index.

lid-ph

Phone: 02 9768555, 0887945240
София, ж.к. Младост 1-А, бул. Александър Малинов 19


Запази онлайн