• Български
  • English

Новини

01.02.2019

Александър Лазаров и Денислава Глушкова са тенисист и тенисистка на годината на СК „Дема“

Александър Лазаров и Денислава Глушкова бяха отличени като тенисист и тенисистка на СК „Дема“ за 2018 г. в традиционните годишни награди на клуба. Като отбор на годината бяха наградени девойките до 18 г. в състав Цвети Йотова, Розалина Юсева и Симона Беле
Александър Лазаров и Денислава Глушкова бяха отличени като тенисист и тенисистка на СК „Дема“ за 2018 г. в традиционните годишни награди на клуба. Като отбор на годината бяха наградени девойките до 18 г. в състав Цвети Йотова, Розалина Юсева и Симона Беленска, спечелили титлата от Държавното отборно първенство, където бяха водени от Галя Ангелова – спечелила приза за треньор на годината. Със специален приз за отбор „Изгряващи звезди“ бяха отличени Андрея Глушкова, Мария Димитрова, Йоана Златева и Анания Димитрова.
СК „Дема“ изпраща поредната си успешна спортно-състезателна година и за четвърти пореден път е №2 в годишната класация на БФТ измежду всички клубове, членове на федерацията. На Държавните първенства за различните възрастови групи състезателите на СК „Дема“ спечелиха 6 титли, както и общо 25 медала. Четири тенисистки от „Дема“ бяха включвани в националните отбори – Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска за жени за „Фед Къп“, Денислава Глушкова и Розалина Юсева при девойките. СК „Дема“ е и клубът с най-много организирани турнири от календара на БФТ.
Тенисист №1 на СК „Дема“ за годината Александър Лазаров стана двоен шампион на Държавното лично първенство за мъже и жени – на сингъл и на смесени двойки – като стана и вицешампион на двойки. Като част от отбора на „Дема“ той е вицешампион и на Държавното отборно първенство за мъже. В началото на годината Лазаров участва в квалификациите на турнира на АТП в София, през юли спечели втората си титла от международен турнир с награден фонд 15 000 долара в Грузия, а в момента е №630 в световната ранглиста на АТП. Той не присъства на връчването на годишните награди на СК „Дема“ поради участието си в турнир в Доха (Катар) в момента.

Тенисистка №1 на клуба за 2018 г. Денислава Глушкова спечели шампионската титла на Държавното първенство до 14 г. и стана вицешампионка за двойки, като постигна най-големите си успехи на международни състезания. Тя има две титли от две участия в турнири на ITF до 18 г. през сезона и сега е в първите 700 в света за девойки до 18 г. и №4 от българките в ранглистата. Глушкова спечели и две титли от турнири на Тенис Европа – една до 14 г. и една до 16 г. Тя бе неизменна част от българския отбор за девойки до 14 г. на европейските първенства и по програмата на БФТ „3Т – Тенис Тийм Талант“, зае пето място на двойки на Европейското първенство до 14 г., а заедно с националния отбор се класира за финалния турнир на Европейското отборно първенство, както и за Световното отборно първенство в тази възраст.

Отбор №1 на 2018 г. са девойките до 18 г., които спечелиха титлата на Държавното отборно първенство, в състав Цвети Йотова, Розалина Юсева и Симона Беленска. Извелата ги до шампионската титла Галя Ангеловабе отличена като треньор №1 на клуба за годината. През 2018 г. други два отбора на „Дема“ станаха държавни вицешампиони – за мъже в състав Александър Лазаров, Ивайло Керемедчиев и Никола Керемедчиев и за жени в състав Джулия Терзийска, Михаела Кафтанова и Цвети Йотова. Вместо награда за перспективен млад състезател, тази година бе връчен специален приз за отбор „Изгряващи звезди“ – Андрея Глушкова, Мария Димитрова, Йоана Златева и Анания Димитрова, които достигнаха до полуфиналите на Регионалното отборно първенство до 8/10 години.