• Български
  • English

Новини

Анас Маздрашки и Венета Генчева са шампионите за 2016 г. на регионалното първенство до 10 години на "зелен" корт

Анас Маздрашки и Венета Генчева са шампионите за 2016 г. на регионалното първенство до 10 години на "зелен" корт

Анас Маздрашки и Венета Генчева станаха шампиони за 2016 г. на Регионалното първенство по тенис за момчета и момичета до 10 години на „зелен“ корт за регион София. Над 40 деца взеха участие в състезанието, което се проведе на кортовете на СК „Дема“ и бе и част от програмата на ММС и БФТ „Тенисът – спорт за всеки“.

Анас Маздрашки („ОК Спорт“) се представи убедително във всичките си мачове, загуби само три гейма по пътя към първото място и заслужено спечели титлата с победа във финала над Робен Гавани („Витоша“) с 4:1 4:0. На трето място се класира Рафаел Зард (НСА) с успех над Давид Славчев („1882“) с 6:3.

При момичетата поставените в схемата Венета Генчева („Диана“) и Натали Добрева („15:40“) достигнаха очаквано до финала, в който Генчева постигна обрат с 3:5 4:2 10:6 и завоюва първото място. В крайното класиране следва Ванеса Пилевска („Благоевград“), победила в мача за третото място Ема Томова („Про спорт“) с 5:3 4:0.

Димитър Кисимов („Про спорт“) и Александра Ляпева („Славия Бомел“) спечелиха утешителните турнири за участниците, загубили първите си мачове в основната схема.

СК „Дема“ отново се доказа като отличен домакин, като първенството премина при перфектна организация и добро настроение. „Биодерма“ осигури както награди за призьорите, така и парти за всички участници в първия ден на състезанието. Докато децата се забавляваха, родителите им присъстваха на поредната лекция от традиционната за клуба Академия за родители за различни въпроси от правилата на тениса.

Първенството се проведе с подкрепата на „Биодерма“, „Евроинс“, „Ролман“, сладоледи ALGIDA и др.

Финалистите при момчетата и при момичетата – Мадрашки, Гавани, Генчева и Добрева – си осигуриха участие в „Мастърс“-турнира до 10 години, който ще проведе на СК „Дема“ в началото на септември.