• Български
  • English

Новини

БЪЛГАРИН – ФИНАЛИСТ НА ТУРНИРА ПО ТЕНИС В СК „ДЕМА“

От 9 до 15 август на кортовете на СК „ДЕМА“ се проведе международен турнир по тенис до 18 години, валиден за световната ранглиста. Това е юбилейното десето издание, организирано от елитния тенис комплекс в ж.к.“Младост“1 . Участваха 92 тенисисти от Гърция, Италия, Русия, Турция, Румъния, Канада, Чехословакия, Черна гора, Македония, Англия, Германия, Сърбия и Украйна и Кзазакстан. България се представи със 17 участника, от които 5 стигнаха до четвъртфинал. При девойките Зиновия Ванева, игра полуфинал, като беше победена след оспорван мач от шампионката Джорджия Крачун /Румъния/ с резулат 6:4, 3:6 и 6:3.
Трябва да отбележим отличното представяне на Александър Лазаров Той започна турнира с wild card. Победи последователно първия и петия поставени в основаната схема. Стигна до финал, където загуби с релутат 6:3 и 6:2 от третия поставен Б. Янкуловски
/ Македония/ . Янкуловски пък, който е на 16г. за втори пореден път през този сезон печели титлата на турнир в България и в СК „ДЕМА“, този път до 18г.
А.Лазаров се класира на полуфинал и по двойки. Заедно със състезателя от ТК „ДЕМА“ Александър Донски бяха победени от К.Лазаридис и Е. Циранидис /Гърция/ с 6:4 и 6:2. Ал.Лазаров продължава семейната традиция.Той е син на Красимир Лазаров – дългогодишен състезател за купа „Дейвис”, а дядо му е Георги Лазаров, също бивш национален състезател и уважаван треньор по тенис.
При момичетата купата грабна Джорджия Крачун от Румъния, която победи на финала с 6:4 и 6:4 Дария Кучер /Полша/. Крачун се класира първа и в двойките. Заедно с
и Кристина Мируна Тудор /Румъния/, надиграха на финала с резултат 6:4, 6:4 нашата Зиновия Ванева и Андрада Сурдеану/Румъния/ .
Първи при момчетата на двойки шампиони станаха Ян Цимерман/ Германия/ и А. Сентаи /Турция/. С резултат 6:4, 5:7 и 13:11 те победиха на финала К.Лазаридис и Е. Циранидис / Гърция/.