• Български
  • English

Новини

Вадим Чергов е двоен шампион от третия турнир от Верига 17+

Вадим Чергов е двоен шампион от третия турнир от Верига 17+

Вадим Чергов стана двоен шампион на третия турнир от Национална тенис верига 17+ за тази година, който по традиция бе с награден фонд 1000 лева и се проведе през уикенда на кортовете на СК „Дема“ в София. Чергов победи във финала на сингъл Теодор Венков с 4:2 4:2, а на двойки заедно с Виктор Петров се наложиха над Йоан Неков и Димитър Симеонов с 4:0 4:2.

И третият турнир привлече голям брой участници, като отново имаше и „дебютанти“ във веригата. Сред тях бе и Вадим Чергов, който показа добра форма и заслужено спечели титлата, след като не загуби нито един сет по пътя към първото място. Финалистът Венков също бе убедителен, но в полуфиналите имаше много трудна задача срещу Радослав Владимиров, когото успя да обърне с 1:4 4:2 10:3.

Димитър Ангелов спечели утешителния турнир с победа във финала над Виктор Петров с 6:1.

Надпреварата на двойки отново предложи големи емоции и интересни мачове. Много от тях бяха оспорвани, като това важеше основно за двата полуфинала. В единия Петров и Чергов надделяха трудно над Никола Димитров и Лазар Доков с 4:1 4:5(7) 10:7, а в другия Неков и Симеонов обърнаха Димитър Ангелов и Милен Димитров с 4:5(4) 4:1 10:4.

След завършването на третия турнир настъпиха и редица промени в ранглистата на Верига 17+. Милен Димитров излезе начело с 430 точки пред Димитър Ангелов с 405 и Теодор Венков с 380. Четвърти са двамата двойни шампиони от първия и третия турнир Габриел Евтимов и Вадим Чергов, следват Йосиф Михайлов, Никола Димитров, Лазар Доков и т.н.