• Български
  • English

Новини

ВЕРИГАТА „17+“ – ЕДНО НОВО НАЧАЛО

Завърши новото начинание на БФТ веригата „17+“. Това бяха 6 турнира, в които при обща схема играха състезатели бивши и настоящи състезатели по тенис и любители. Турнирите се проведоха в 5 клуба в градовете София, Пловдив и Бургас. Те посрещнаха отдавнашната мечта на аматьорите да играят срещу „професионалисти“ .Както и на бившите състезатели да продължат да се състезават в турнири. Игрите се проведоха по нова за нашите първенства схема – до две загуби в 1 сет до 6 гейма, а полуфинал и финал – два от три сета до 4 гейма.
Последеният турнир се състоя на 11 и 12.10 на кортовете на СК „ДЕМА“ в „Младост“1А. Спечели го К. Михайлов, който победи на финала Н. Петров с резултат 4:2 4:0. Трети и четвърти се класираха М. Томов и Н. Димитров. Двойките играха във формат „всеки срещу всеки“. Шампиони са К. Михайлов и Н. Илиев, а втори са Вл. Моленда и С. Кочнер. Мъжете си разделиха награден фонд от 800 лева. При жените Р. Радева победи на финал Е. Андонова с резултат 4:0, 4:1.
Вече са известни и победителите от общото класиране във веригата от всички турнири. При мъжете първи е Н. Петров с двоен резултат по точки пред втория К. Михайлов. Трети е Д. Шопов. В женската надпревара шампионка на веригата е Е. Андонова, втора – Р. Радева, а трета Б. Павлова. Победителите получиха предметни награди от фирма „Хед“.