• Български
  • English

Новини

Денислава Глушкова достигна до четвъртфиналите на "Еди Хер Интернешънъл"

Състезателката на СК „Дема“ Денислава Глушкова достигна до четвъртфиналите при момичетата до 12 години на един от най-големите турнири за юноши и девойки – „Еди Хер Интернешънъл“ – който се провежда в академията на IMG и Ник Болетиери в Брадънтън, Флорида, САЩ.

Дени започна с убедителното 6:0 6:1 срещу американката Виктория Осуигве, после отстрани австрийката Ева Мария Войт (Австрия) с 6:1 6:3 и поставената под №5 в схемата Мария Дроботова (САЩ) с 6:3 7:5. В четвъртфиналите след много оспорван двубой младата ни надежда загуби от №3 в схемата Катрина Скот със 7:5 3:6 4:6.

На двойки Денислава Глушкова и Катерина Димитрова почиваха в първи кръг, след което отстраниха Еден Йеон и Южин Ким (Корея) със 7:5 6:2 и отпаднаха от Рейчъл Гейлис и Джейдън Маккий (САЩ) с 1:6 6:3 4:10.

Денислава Глушкова, както и Катерина Димитрова, Стела Пеева и Динко Динев с треньор Йордан Кънев участват в поредица турнири в САЩ с подкрепата на Българска федерация по тенис заради отличното им представяне през годината, включително спечелването на титлата на европейското отборно първенство за момичета до 12 години.