• Български
  • English

Новини

Денислава Глушкова е двойна вицешампионка на провелото се на СК "Дема" държавно първенство до 12 г.

Денислава Глушкова е двойна вицешампионка на провелото се на СК "Дема" държавно първенство до 12 г.

Денислава Глушкова стана двойна вицешампионка на завършилото днес на СК „Дема“ Държавно лично първенство до 12 години „Девин Къп“. Младата състезателка на клуба достигна до финалите и на сингъл, и на двойки и се утвърди като една от водещите български тенисистки в тази група, и ще запази първото място в националната ранглиста.

Глушкова достигна до финала без загубен сет, след като отстрани последователно Виктория Лазарова с 6:1 6:0, Елина Буюклиева с 6:0 6:0, Джулия Златева с 6:3 6:3 и Виолина Митрофанова с 6:1 6:2. Във финала Катерина Димитрова (Локо 98) показа по-добра игра и заслужено спечели с 6:1 6:2.

На двойки Денислава Глушкова и Виолина Митрофанова също се класираха за финала без загубен сет, като взеха първите си два мача с по 6:0 6:0 – срещу Димова и Дряновска и срещу Чунчукова и Йорданова. На полуфинал състезателките на „Дема“ и „Спорт Палас“ се наложиха над Михаела Цонева и Джулия Златева с 6:2 6:1, а във финала водеха с 5:2 в първия сет, но загубиха с 5:7 0:6 от Мария Танева (Нова Загора) и Катерина Димитрова.

Държавното лично първенство за момчета и момичета до 12 години „Девин Къп“ премина при отлична организация на кортовете на СК „Дема“. Редом с интересните мачове на най-добрите ни млади тенисисти, домакините бяха подготвили редица прояви от новата инициатива „Академия за родители“ – лекции за родителите на теми като здравословното хранене на тенисистите, психология, състезателния правилник.

В първенството участваха общо 197 деца от 57 клуба от цялата страна. Както при момичетата Катерина Танева стана двойна шампионка, същото постигна и Динко Динев (Черноморец) при момчетата. Във финала поединично той обърна Драгомир Драганов (15-40) с 4:6 6:4 6:0, а на двойки заедно с Янаки Милев (Локо 98) спечелиха титлата след 6:2 6:4 срещу Виктор Марков (Диана) и Драгомир Драганов.

Първенството се проведе със съдействието на „Девин“, „Евроинс“, „Ролман“, „Биодерма“ и др.

Всички призьори:

момичета единично:
1. Катерина Димитрова (Локо 98)
2. Денислава Глушкова (Дема)
3. Виолина Митрофанова (Спорт Палас) и Стела Пеева (Авеню)

момчета единично:
1. Динко Динев (Черноморец)
2. Драгомир Драганов (15-40)
3. Димитър Пенчев (Кристи) и Янаки Милев (Локо 98)

момичета двойки:
1. Катерина Димитрова/Мария Танева (Локо 98/Нова Загора)
2. Денислава Глушкова/Виолина Митрофанова (Дема/Спорт Палас)
3. Вяра Михова/Дария Великова (Велто) и Михаела Цонева/Джулия Златева (Кристи/Тича)

момчета двойки:
1. Динко Динев/Янаки Милев (Черноморец/Локо 98)
2. Драгомир Драганов/Виктор Марков (15-40/Диана)
3. Христиан Семерджиев/Атанас Самаров (15-40/Черноморец) и Велизар Илиев/Адрияно Дженев (Барс/Димитровград)