• Български
  • English

Новини

Денислава Глушкова на полуфинал на един от най-големите европейските турнири до 12 години

Състезателката на СК „Дема“ Денислава Глушкова достигна до полуфиналите на силния международен турнир до 12 години „Euro Trophy“ в Порто Сан Джорджо (Италия), определян като най-силния турнир в Европа на открито в тази възрастова група.

Глушкова участва в състезанието като част от „А“ националния отбор на България по програмата „3Т – Тенис Тийм Талант“ на БФТ. Другите български представители в Порто Сан Джорджо са Катерина Димитрова, която също е полуфиналистка, както и Драгомир Драганов и Динко Динев, записали по една победа и една загуба.

Дени започна с две победи над представителки на домакините от Италия – Дезидерия Д’Амико с 6:1 6:1 и Емма Валета с 6:1 6:3, след което се наложи и над канадката Анабел Ксю с 6:3 6:2. Друга тенисистка, състезаваща се за Канада – Даша Плеханова – спря младата ни надежда в полуфиналите с 2:6 6:2 6:4.

На двойки Денислава Глушкова и Катерина Димитрова се класираха за полуфиналите след победа над Миа Купреш (Канада) и Хана Смит (Великобритания) с 6:4 6:2, но там отстъпиха пред Ксю и Плеханова с 3:6 5:7.