• Български
  • English

Новини

Денислава Глушкова с втори пореден двоен успех в държавния календар

Състезателката на СК „Дема“ Денислава Глушкова постигна втори пореден двоен триумф на турнир от държавния календар до 12 г. След успеха си в Хасково преди няколко дни, днес Дени стана шампионка и на турнира на ТК „Албена“ в Пловдив.

Във финала Глушкова победи отново Мария Танева, този път с 6-4 1-6 6-1, а в предните си три мача не загуби сет, отстранявайки последователно Ева Бусаад с 6-1 6-2, Виолина Митрофанова с 6-0 6-2 и Джулия Златева с 6-4 6-1.

Младата надежда на „Дема“ няма загубен мач на сингъл в календара на БФТ от началото на годината, след като стана и държавна шампионка в зала до 12 г., и съвсем заслужено оглавява ранглистата в тази възрастова група.

На двойки Денислава Глушкова и партньорката й Виолина Митрофанова (Спорт Палас, Сливен) повториха успеха си от Хасково, като спечелиха титлата и в Пловдив, при това без загубен сет. Във финала те се наложиха над Стефания Ламбрева и Михаела Цонева с 6-1 6-0, а в целия турнир загубиха общо шест гейма в три мача.

В 4 от изминалите 5 турнира от държавния календар за юноши и девойки пък СК „Дема“ има двойни шампиони. Ивайло Керемедчиев спечели и на сингъл, и на двойки до 16 г. в Пазарджик, а Розалина Юсева по подобен начин стана първа до 18 г. на ТК „Локо 98“ в Пловдив и на сингъл, и в двойката си с Микаела Константинова.