• Български
  • English

Новини

Денислава Глушкова финалистка на сингъл и шампионка на двойки на международния турнир до 12 г. в Сливен

Състезателката на СК „Дема“ Денислава Глушкова достигна до финала на сингъл и спечели титлата на двойки на международния турнир по тенис до 12 години в Сливен от календара на Тенис Европа. Тя участва в състезанието като част от националния отбор на България по програмата „3Т – Тенис Тийм Талант“ на Българската федерация по тенис.

Дени се представи изключително убедително по пътя към финала и загуби само 4 гейма в първите си четири мача. Тя отстрани последователно Никол Чакмакова с 6:1 6:0, Ира Тодориева със същия резултат, Виолина Митрофанова с 6:0 6:0 и Джулия Златева с 6:0 6:2. Във финала младата ни надежда се отказа след 2:6 в първия сет срещу съотборничката си от националния тим Катерина Димитрова.

Глушкова и Димитрова спечелиха титлата на двойки в Сливен с победа във финала над румънките Юлия Андрея Йонеску и Оана Бианка Маринеску с убедителното 6:2 6:1. Преди това двете отстрани последователно гъркините Михаела Лаки и Атина Пита с 6:0 6:3, Михаела Цонева и Джулия Златева с 6:1 6:4 и Виолина Митрофанова и Мария Танева с 6:2 3:6 10:8.

За Денислава и Катерина това е четвърта титла на двойки в турнир от календара на Тенис Европа. Те спечелиха и в Анталия (Турция) през декември миналата година, в Умаг (Хърватия) през март и в Добрич през април.

Друга състезателка на СК „Дема“ – Елина Буюклиева – също се представи много добре на двойки, достигайки до полуфиналите заедно с Надежда Петкова. Те постигнаха две убедителни победи, след което отстъпиха пред румънките Йонеску и Маринеску.