• Български
  • English

Новини

Денислава Глушкова шампионка на двойки на силен турнир в Хърватия

Състезателката на СК „Дема“ Денислава Глушкова и Катерина Димитрова станаха шампионки на двойки на силния турнир в Умаг (Хърватия) до 12 години от календара на Тенис Европа, където участваха като част от отбора „3Т – Тенис Тийм Талант“ на БФТ. Двете българки се представиха много убедително и не загубиха нито един сет в петте си мача по пътя към титлата, въпреки силната конкуренция.

В първия кръг Глушкова и Димитрова отстраниха представителки на домакините от Хърватия, последваха победи над руско-френски тандем и над словенска двойка. На полуфинал българките дадоха само един гейм за 6-0 6-1 срещу състезателки от Черна гора и Македония, а във финала се наложиха над Пана Барта (Унгария) и Розалия Грушчинска (Полша) със 7-5 6-0.

В схемата поединично Дени записа победа над хърватка в първия кръг, след което загуби от рускинята Надежда Халтурина, достигнала след това до финала. Титлата при момичетата спечели другата българка от отбора „3Т“ Катерина Димитрова, а доброто представяне бе допълнено с финал на двойки при момчетата на Светлин Керемедчиев и Динко Динев.

Междувременно на турнира за жени в Хамамет (Тунис) с награден фонд 10 000 долара състезателката на СК „Дема“ Изабелла Шиникова спечели 24-а титла на двойки от турнири на ITF, откакто се състезава при жените. Шиникова и австрийката Юлия Грабхер бяха поставени под №1 в основната схема и взеха с по 2-0 сета и четирите си мача, като на финала победиха рускините Калабина и Монова със 7-5 6-0.

В схемата на сингъл Шиникова отпадна на четвъртфинал. Въпреки това в публикуваната днес ранглиста на WTA тя записва най-добро класиране в кариерата си, заемайки 251-о място.