• Български
  • English

Новини

Държавно първенство по тенис за журналисти: От другата страна на микрофона

На 18 и 19 юни на кортовете на СК „ДЕМА“ в ж.к.“Младост“ 1А се състоя Държавното лично първенство за журналисти. Този тип участници сме свикнали да виждаме като репортери, коментатори – изобщо хората, които задават въпроси. През двата дни те се появиха в ролята на спортистите и показаха, че и за това ги бива. Както стана ясно от спомените и пресмятанията на участниците, първенството се провежда от 1982г., т.е. за 34 път. Игра се във формат от един сет до 6 гейма. При мъжете – в 4 възрастови групи и една обща – двойки. В горещия съботен ден състезателите показаха издръжливост, търпение и желание за победа. А също – и хубав тенис. Резултатите:

Група – над 75 години: Александър Обрешков /СБЖ/ спечели купата в оспорван финален мач срещу Любомир Михайлов /в.“Стандарт“/ с резултат 7/6. Между 65 и 75 г. шампион е проф. Георги Карасимеонов /СБЖ/, който спечели служебна победа над Боян Даскалов /БНТ/. В групата между 45 и 65 г. победител, както и в предишни години, отново е Тодор Попов /ТВ+/. Той надигра на финала занчително по-младия Николай Петров /в.“Труд“/ с резултат 6/2. В най-многобройната група – до 45 г. първи е Иво Желев /СБЖ/, който победи на финала Бойко Васев /“Смарт апс“/ с резултат 7/5. В тази възраст първенството се проведе в две групи по системата „всеки срещу всеки“. Първите в групите се срещнаха на финал. При двойките проф. Георги Карасимеонов отново е шампион в тандем с Борислав Костурков /СБЖ/. Те спечелиха последния мач срещу Иво Желев /СБЖ/ и Димитър Димитров /Деметро/ с резултат 6/4. Както почти всяка година, до финала при жените достигнаха Йоана Андреева /“Хай ком“/ и Десислава Кулелиева /“24 часа“/. Поради заетост на Деси, Йоана спечели титлата със служебен резултат. Тя е шампионка и на двойки в тандем с Цвети Гагарова /“Канал 3“/. Те победиха Деси Кулелиева и Йоана Гочева /Нова Тв/ с резултат 6/2.

Първенството се проведе с подкрепата и за наградите на Си банк. Петър Андронов, главен изпълнителен директор, поздрави победителите и им връчи призовете.