• Български
  • English

Новини

Изабелла Шиникова отново е включена в националния отбор за „Фед Къп“

Изабелла Шиникова отново е включена в националния отбор за „Фед Къп“
Състезателката на СК „Дема“ Изабелла Шиникова отново бе включена в състава на националния отбор за жени за „Фед Къп“ за предстоящия турнир в Естония на първа група на зона Европа/Африка. Капитанът Дора Рангелова повика в тима още Цветана Пиронкова, Виктория Томова и Сесил Каратанчева.

Освен България в групата са Австрия, Босна и Херцеговина, Хърватия, Естония, Грузия, Великобритания, Унгария, Израел, Латвия, Полша, Португалия, Сърбия, Турция. Първите два отбора в крайното класиране ще спечелят право на участие в плейофите за място в Световна група II. Срещите са от 8 до 11 февруари в Талин.

Изабелла има 7 победи и 7 загуби в предишните си участия за „Фед Къп“. От първото си участие през 2012 г. тя е останала само една година извън състава и на 26-годишна възраст е в топ 10 на българките с най-много отборни срещи в националния отбор в историята.
Междувременно Шиникова направи своя дебют на първия турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Австралия. В първия кръг на квалификациите обаче тя загуби от японката Хироко Кувата с 3:6 3:6.