На СК „Дема“ се проведе Държавното първенство по тенис за ветерани

Държавното първенство по тенис за ветерани се проведе на закритите кортове на СК „Дема“ в София. Поредни титли в различните възрастови групи спечелиха Даниел Шопов и Иван Запрянов, шампион стана и Пламен Цонев, а при най-опитните купата бе извоювана от Владимир Димитров.

За трети път при третото си участие в първенството победител при най-младите във възрастова група 35+ стана Даниел Шопов. Във финалната среща той се наложи над Ивайло Стоянов с 5:3 4:1, след като на полуфинал бе отстранил със същия резултат Васил Тодоров. Освен Тодоров бронзов медал за трето място спечели и Адриан Стоименов.

В група 45+ Пламен Цонев бе безапелационен и стана шампион със само един загубен гейм. Втори остана Пламен Пенев, трети е Анжел Ангелов. Иван Запрянов за поредна година бе безспорен победител във възрастова група 55+, като също загуби само един гейм в трите си мача. Вицешампион стана Георги Тодоров, а трети завърши Пламен Петров.

При най-опитните в група 65+ титлата бе спечелена от Владимир Димитров, който победи във финала Иван Филев с 6:1. Бронзовите медали останаха за шампионите от последните две години – миналогодишния Марин Каваклов и победителя от 2016 г. и основен фаворит за класиране за финала Георги Бучков, който обаче получи контузия на ръката в полуфиналите и се отказа.

След изключително интересни и оспорвани мачове на двойки Григор Шопов и Веселин Трифонов станаха шампиони в група 35+. В мача, който реши титлата, те се наложиха над останалите на второ място Иван Златков и Петър Котев със 7:5. На трето място завършиха Анжел Ангелов и Наско Костов. В група 50+ на двойки победиха Петър Петров и Камен Станчев, в класирането следват Пламен Петров и Пламен Цонев и третите Владимир Димитров и Марин Каваклов.

Държавното първенство по тенис за ветерани се проведе за поредна година на кортовете на СК „Дема“ и бе организирано от Българската Мастърс федерация, Българска федерация по тенис и домакините от „Дема“.