• Български
  • English

Новини

На СК „Дема“ се проведе Държавното първенство по тенис за ветерани

На СК „Дема“ се проведе Държавното първенство по тенис за ветерани
Държавното първенство по тенис за ветерани се проведе на закритите кортове на СК „Дема“ в София. Поредни титли в различните възрастови групи спечелиха Даниел Шопов и Иван Запрянов, шампион стана и Пламен Цонев, а при най-опитните купата бе извоювана от Владимир Димитров.

За трети път при третото си участие в първенството победител при най-младите във възрастова група 35+ стана Даниел Шопов. Във финалната среща той се наложи над Ивайло Стоянов с 5:3 4:1, след като на полуфинал бе отстранил със същия резултат Васил Тодоров. Освен Тодоров бронзов медал за трето място спечели и Адриан Стоименов.

В група 45+ Пламен Цонев бе безапелационен и стана шампион със само един загубен гейм. Втори остана Пламен Пенев, трети е Анжел Ангелов. Иван Запрянов за поредна година бе безспорен победител във възрастова група 55+, като също загуби само един гейм в трите си мача. Вицешампион стана Георги Тодоров, а трети завърши Пламен Петров.

При най-опитните в група 65+ титлата бе спечелена от Владимир Димитров, който победи във финала Иван Филев с 6:1. Бронзовите медали останаха за шампионите от последните две години – миналогодишния Марин Каваклов и победителя от 2016 г. и основен фаворит за класиране за финала Георги Бучков, който обаче получи контузия на ръката в полуфиналите и се отказа.
След изключително интересни и оспорвани мачове на двойки Григор Шопов и Веселин Трифонов станаха шампиони в група 35+. В мача, който реши титлата, те се наложиха над останалите на второ място Иван Златков и Петър Котев със 7:5. На трето място завършиха Анжел Ангелов и Наско Костов. В група 50+ на двойки победиха Петър Петров и Камен Станчев, в класирането следват Пламен Петров и Пламен Цонев и третите Владимир Димитров и Марин Каваклов.

Държавното първенство по тенис за ветерани се проведе за поредна година на кортовете на СК „Дема“ и бе организирано от Българската Мастърс федерация, Българска федерация по тенис и домакините от „Дема“.