• Български
  • English

Новини

Първа титла за Дема за годината – Розалина Юсева е държавна шампионка до 16 г. в зала

Розалина Юсева стана държавна шампионка за девойки до 16 години в зала и донесе първата титла на СК „Дема“ за 2017 г. Във финала на първенството в Албена тя победи Беатрис Спасова със 7:5 6:1 и се утвърди като най-добрата българска тенисистка в тази възрастова група.

Розалина бе безапелационна през цялото първенство и спечели убедително всичките си мачове. Тя започна с 6:1 6:2 срещу Никол Русева, след което отстрани последователно Елена Тренчева с 6:4 6:2 и Велизара Филева с 6:1 6:4 по пътя към финала.

Състезателката на „Дема“ стана шампионка на държавно първенство в зала в трета възраст, след като бе печелила титлите и до 12 и 14 г.

Розалина Юсева взе и бронзов медал на двойки в Албена, достигайки заедно с Елена Тренчева до полуфиналите. След няколко дни тя ще участва на първенството в зала и до 18 г. в Хасково, където СК „Дема“ ще има поне осем представители в основните схеми при юношите и девойките.

За шампионската титла Розалина ще получи шестмесечна стипендия от СК “Дема“. Ръководството на клуба честити поредния успех както на нея, така и на треньорката й Катя Брезина, и пожелава още много и по-големи постижения!