• Български
  • English

Новини

Розалина Юсева е шампионка на турнира в Пловдив до 18 г., заедно с Микаела Константинова е първа и на двойки

Състезателката на СК „Дема“ Розалина Юсева спечели титлата на първия държавен турнир до 18 г. за сезона, организиран от ТК „Локо 98“ в Пловдив. Юсева стана шампионка и на двойки заедно със съотборничката си от „Дема“ Микаела Константинова, а доброто представяне на клуба при девойките бе допълнено от класирането за полуфинал единично на Константинова и на Михаела Кафтанова.

По пътя до полуфиналите Юсева бе убедителна срещу Катерина Джингарова за 6-1 6-1, поставената под №3 Яна Горанова за 5-0 и отказ и №5 в схемата Александрина Илиева за 6-4 6-3. В същото време държавната шампионка в тази възрастова група в зала Михаела Кафтанова разгроми Марина Николова с 6-0 6-0 и Моника Владимирова с 6-2 6-3, а Микаела Константинова се затрудни срещу Никол Гочева за 6-7(5) 6-4 6-2 и победи Раяна Първанова с 6-1 7-5.

В много оспорван полуфинал и може би най-добрият мач на турнира Юсева се наложи над Кафтанова с 6-4 5-7 6-3, а в другата полуфиналната среща Константинова загуби от Цвети Йотова. На финала обаче Рози се реваншира за загубата на съотборничката си и победи категорично Йотова с 6-2 6-3.

Юсева и Константинова спечелиха титлата на двойки с успех във финала над Кафтанова и Йотова с 6-4 6-1. До полуфинал достигна друга състезателка на СК „Дема“ – Ралица Кръстева, която игра заедно с Катерина Танева. Полуфиналисти на двойки при юношите пък станаха Ивайло Керемедчиев и Илиян Дробенов.