• Български
  • English

Новини

СК "Дема" с две титли и куп медали от държавното първенство до 18 г.

Състезателите на СК „Дема“ спечелиха две титли и куп медали на държавното първенство по тенис до 18 години, което се проведе в Русе. По този начин клубът е с най-много призови класирания в държавните лични първенства на открито за юноши и девойки в различните възрастови групи.

Михаела Кафтанова стана шампионка на двойки заедно с партньорката си Деря Яхе („Локо 98“). Във финала двете победиха с 6:2 6:3 други тенисистки на „Дема“ – Микаела Константинова и Розалина Юсева. Те пък бяха отстранили преди това в полуфиналите Ралица Кръстева и Цвети Йотова със 7:5 6:3 и така всички състезателки на клуба взеха медали в тази дисциплина.

Розалина Юсева и Юри Хачатрян спечелиха титлата на смесени двойки, където доминацията на „Дема“ бе пълна. На финала те се наложиха над Михаела Кафтанова и Илиян Дробенов с 4:0 4:5(7) 10:8. До полуфиналите достигнаха още Ралица Кръстева и Ивайло Керемедчиев, загубили драматично от Кафтанова/Дробенов с 5:7 6:7(3), и Микаела Константинова заедно с Георги Язмаджиян („Черно море Елит“), отпаднали с 4:6 4:6 от бъдещите шампиони. От общо 8 участника в полуфиналите на смесени двойки 7 бяха от СК „Дема“!

Розалина Юсева се представи най-успешно от състезателите на клуба в надпреварата на сингъл, достигайки до финала. Тя започна с две категорични победи, губейки само един гейм в първите си два мача, след което победи на четвъртфинал Микаела Константинова с 6:4 6:2 и на полуфинал Михаела Кафтанова с 6:3 6:1. Във финала Юсева загуби от по-голямата с три години Петя Аршинкова („Локомотив“ Пловдив).