• Български
  • English

Новини

Състезатели от 28 страни от 5 континента са заявени за участие в международния турнир по тенис "Дема Къп" до 16 години

Състезатели от 28 страни от 5 континента са заявили участие в международния турнир по тенис за юноши и девойки до 16 години „Дема Къп“, който е от втора категория на европейската федерация Тенис Европа – състезанието от най-висок ранг у нас в тази възрастова група. Турнирът е от 9 до 15 юли на кортовете на Спортен комплекс „Дема“, който се намира на бул. „Александър Малинов“ №19 в ж.к. „Младост 1-А“ в столицата.

Сред заявилите участие са тенисисти както от водещи европейски нации като Испания, Русия, Германия, Италия, Великобритания, Чехия и т.н. и от всички страни от Балканския полуостров, така и от САЩ, Канада, Австралия, Аржентина, Азербайджан. Осем юноши и шест девойки са в топ 100 на ранглистата на Тенис Европа до 16 г.

Според регламента на турнира в него ще участват 32 юноши и 32 девойки в основната схема и още по 32 състезатели от двата пола в квалификациите. Те ще се проведат на 9 и 10 юли, на 11 юли започва борбата в основните схеми, а шампионите на „Дема Къп“ ще бъдат определени в последния ден на турнира на 15 юли.

България ще бъде представена от почти всички най-добри тенисисти в тази възрастова група – Симон-Антони Иванов, Йоан Георгиев, Ивайло Керемедчиев и т.н. при юношите, Мелъди Тодорова, Розалина Юсева, Цвета Йотова и т.н. при девойките. Турнирът предоставя отлична възможност на перспективните български състезатели да премерят сили с връстниците си от чужбина и да печелят точки за световната ранглиста.

Международният турнир по тенис за юноши и девойки до 16 години „Дема Къп“ се провежда с подкрепата на Столична община по Програма за съфинансиране на спортни събития, форуми, кампании и инициативи под патронажа на Кмета на Столична община за 2016 г. и се реализира в подкрепа на кампанията „София – Европейска столица на спорта 2018 г.“. Входът за всички срещи от турнира ще бъде свободен.