• Български
  • English

Новини

Състезателки на "Дема" ще представят България в европейските отборни първенства

Няколко състезателки на СК „Дема“ са включени в националните отбори на България за предстоящите квалификационни турнири на европейските отборни първенства по тенис за юноши и девойки до 12, до 16 и до 18 години, които се провеждат през тази седмица в различни европейски градове.

Денислава Глушкова е част от отбора за момичета до 12 години заедно с Катерина Димитрова и Стела Пеева и треньора Крум Крумов. Групата на българския тим се играе на кортовете на Българския национален тенис център в София, а останалите отбори са Беларус, Испания, Косово, Турция, Украйна и Франция.

Розалина Юсева е първа ракета на отбора за девойки до 16 години, в който е и Цвети Йотова. Другата състезателка е Гергана Топалова, треньор е Валентин Димов, а турнирът е в Берлин с участието на домакините от Германия, Турция, Украйна, Франция и Швейцария.

Треньорката в СК „Дема“ Галя Ангелова води отбора за девойки до 18 години, в който е и държавната шампионка в зала и водачка в националната ранглиста Михаела Кафтанова. Нейни съотборнички са Елизабет Данаилова и Деря Яхе, състезанието е в румънския град Арад, а съперници на българския тим са Испания, Румъния, Русия, Сърбия и Хърватия.