• Български
  • English

Новини

С много настроение премина поредният Коледен семеен турнир по тенис на СК "Дема"

С много настроение премина поредният Коледен семеен турнир по тенис на СК "Дема"

С много настроение и усмивки, но и с оспорвани мачове премина поредният Коледен семеен турнир по тенис, с който по традиция СК „Дема“ завършва сезона. Близо 60 двойки участваха в надпреварата в различните възрастови групи – родители и деца, братя и сестри, дядовци и внуци… Състезатели за Купа „Дейвис“, някои от най-добрите юноши и девойки в последните години, някои от най-големите български надежди при най-малките си оспорваха призовите места и наградите в четирите групи.

Семейства Дечеви и Керемдчиеви се представиха най-успешно. Ивайло Дечев и Емил Дечев станаха шампиони в групата със състезател до 12 години, след като бяха завършили предния ден на второ място в групата с играч до 14 години. Там победители станаха братята Никола и Ивайло Керемедчиеви, а на следващия ден Никола и майка му Елисавета пък стигнаха до третото място при 12-годишните. Виктор Стоянов също си тръгна с два медала – заедно с Владимир Стоянов до 12 г. и с Борислав Стоянов до 14 г.

Максим и Стефан Тафрови спечелиха титлата при най-малките, а в най-оспорваната група – и двамата състезатели над 14 г. – победители за пореден път са Юри и Карен Хачатрян. На финала те надиграха Пламен и Росен Милушеви, а с бронзовите медали останаха Алекс и Габриела Мартински и Емил и Георги Александрови.