• Български
  • English

Новини

Традиционни годишни награди на СК „Дема“ за 2016 г.

Традиционни годишни награди на СК „Дема“ за 2016 г.
СК „Дема“ изпрати може би най-успешната си спортно-състезателна година. В края на предишната 2015 г. клубът излезе за първи път в своята история на второ място в класацията на БФТ измежду всички клубове в страната, а през 2016 г. второто място не само бе запазено, но и с увеличения с над 600 точки актив „Дема“ се доближи на съвсем малко от първия „Левски“. Водещата позиция е безспорно признание за усилията на състезателите и треньорите, на всички служители и на ръководството на клуба.

СК „Дема“ имаше за първи път състезател в мъжкия национален отбор за Купа „Дейвис“ – Александър Лазаров, докато в женския тим за „Фед Къп“ за четвърти път бе Изабелла Шиникова. Тенисисти на клуба постигнаха големи успехи като национали и в различните възрастови групи – Денислава Глушкова стана шампионка на Европейското отборно първенство до 12 г., Михаела Кафтанова се класира на 5-о място на двойки на Европейското лично първенство до 18 г., Розалина Юсева и Цвети Йотова играха с девойките до 16 г. във финалния турнир на европейското отборно първенство.

На Държавните отборни първенства „Дема“ взе участие във всички възрастови групи, като завоюва една титла (девойки до 16 г.) и едни бронзови медали (момичета до 12 г.), както и две четвърти, едно пето, две шести, две седми, едно осмо и едно девето място. Три тенисистки на клуба завършиха на първо място в националните ранглисти – Денислава Глушкова (до 12 г.), Розалина Юсева (до 16 г.) и Михаела Кафтанова (до 18 г.), а състезатели на „Дема“ спечелиха на държавните лични и отборни първенства общо 12 златни, 14 сребърни и 21 бронзови медала!

На превърналите се в традиция годишни награди на СК „Дема“ за 2016 г. бяха отличени:
Тенисист на годината – Александър Лазаров
Достигнал до топ 600 на световната мъжка ранглиста, най-младият българин сред първите 1000. Дебютирал в националния отбор за Купа „Дейвис“. Спечелил титла от фючърс в Сърбия и участвал в АТР-турнира в София.
Тенисистка на годината – Изабелла Шиникова
Достигнала до №134 в световната женска ранглиста, в момента трета от българските тенисисти, за известно време бе втора след Цветана Пиронкова. Участвала в турнири от календара на WTA, включително с победа в основна схема. Спечелила през 2016 г. седем титли от турнири на ITF с награден фонд 10 000 и 25 000 долара (общо 18 в кариерата) и две титли на двойки (общо 25).
Най-успешен млад тенисист – Денислава Глушкова
Шампионка с българския национален отбор от Европейското отборно първенство до 12 г. Държавна шампионка в зала и вицешампионка на открито, №1 в ранглистата за момичета до 12 г.
Отбор на годината – девойки до 16 г.: Розалина Юсева, Микаела Константинова, Мелади Тодорова, треньор Катя Брезина.
Шампионки на Държавното отборно първенстно до 16 г.
Треньор на годината – Христо Груев.
Отличени за спечелени медали от Държавни лични първенства и принос за утвърждаването на СК „Дема“ като водещ тенис клуб:
Михаела Кафтанова – 3 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал
Ивайло Керемедчиев – 2 златни и 4 бронзови медала
Розалина Юсева – 1 златен, 3 сребърни и 4 бронзови медала
Денислава Глушкова – 1 златен и 3 сребърни медала
Джулия Терзийска – 1 златен, 1 сребърен и 1 бронзов медал
Юри Хачатрян – 1 златен медал
Микаела Константинова – 2 сребърни и 3 бронзови медала“
Александър Лазаров – 3 сребърни и 1 бронзов медал
Цвети Йотова – 1 сребърен и 3 бронзови медала
Илиян Дробенов – 1 сребърен медал
Ралица Кръстева – 2 бронзови медала от държавни лични първенства.

Най-добрите тенисисти на Дема получиха награди от Wilson, а за 2017 г. ръководството на клуба обяви, че ще дава шестмесечни стипендии на състезателите на клуба, които спечелят титлата или достигнат до финала поединично на държавните лични първенства в зала и на открито.