• Български
  • English

Новини

Успехи на състезатели на СК "Дема" на турнири в чужбина

Състезателката на СК „Дема“ Денислава Глушкова спечели титлата на двойки и достигна до полуфиналите на сингъл на силния турнир до 12 г. в Анталия (Турция) от календара на Тенис Европа. Глушкова и Катерина Димитрова постигнаха пет победи по пътя към първото място на двойки – над представителки на домакините в първите два кръга, британско-румънска двойка на четвъртфинал, турско-грузинска на полуфинал и над Дефне Йозгю Гюнел и Мирай Конар (Турция) с 6:0 7:6(10) във финала. В схемата на сингъл Денислава Глушкова записа четири поредни победи по пътя към полуфиналите. За 11-годишната състезателка на „Дема“ това бе първо участие в турнир в чужбина.

Изабелла Шиникова спечели през миналата седмица десетата си титла от турнир на ITF за жени. Тя победи във второ поредно състезание в Ел Кантануи (Тунис) с награден фонд 10 000 долара, при това по много убедителен начин. В първите си три мача Шиникова загуби само по два гейма, на полуфинал отстрани Наталия Сипек (Словения) с 6:4 7:5, а във финала се наложи над Яна Сизикова (Русия) с 6:3 6:2. Българската тенисистка и швейцарката Карин Кенел станаха шампионки и на двойки. В ранглистата на WTA Шиникова се изкачи с 16 места до 312-о, а на двойки е 298-а и втора от българките.

На много престижния турнир до 18 г. „Еди Хер Интернешънъл“ добре се представи Александър Лазаров, който достигна до осминафиналите. Той обърна Алексей Попирин (Австралия) с 2:6 6:4 6:4 в първия кръг, във втория отстрани поставения под №9 Нейтън Понуит (САЩ) с 6:1 7:5, след което загуби драматично от шестия поставен Феликс Аугер-Алиасим (Канада) – играч от топ 20 в ранглистата на ITF – с 6:2 6:7(8) 6:7(2).

СК „Дема“ честити доброто представяне на своите състезатели и им желае още по-големи успехи!