• Български
  • English

Новини

„ЧЕМПИОНС БОУЛ“ – ЕДНО НОВО СВЕТОВНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ТЕНИС

„ЧЕМПИОНС БОУЛ“ – ЕДНО НОВО СВЕТОВНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ТЕНИС

Кои ще бъдат нашите участници?

През тази година стартира нова тенис инициатива за млади състезатели – турнирът „Чемпионс боул“ . В него досега са заявили участие над 20 страни от цял свят. Всяка държава организира свое състезание за деца, юноши и девойки.

У нас на 03 май в Сливен започва турнирът до 9, 10,11, 12г.
От 01 до 03.05. на кортовете на СК „ДЕМА“ в ж.к. „Младост“ в София се проведе този във възрастите 13, 14, 15 и 16г . В него взеха участие 84 тенисисти от 31 клуба от цялата страна. Победителите във всички възрасти и страни-участници ще се срещнат през октомври в турския курорт Анталия. Софийският турнир е съфинансиран от Програма за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община и се реализира в подкрепа на инициативата „София – Европейска столица на спорта 2018“. Той беше подкрепен още и от Първа Инвестиционна Банка и „Уилсън“.

Мачовете се играха във формат два от три сета. Всички състезатели показаха не само добро спортно майсторство, но и завидна за възрастта си психическа издръжливост и воля за победа. Личеше си желанието и готовността да опитат силите си в големия тенис. Ето и победителите по възрастови групи.

При девойките на 13 години – финалистка е Анита Иванова /Нова Загора/. За Анатлия заминава Даниела Димитрова /15-40/, която спечели с резултат 6:1, 6:1. При юношите в същата възраст Симеон Терзиев /Диана/ победи на финала Алекс Ганчев /Железничар Пд/ с резултат 7:5, 6:0.

В групата на 14-годишните победителка е Полина Екимова /Дипломат/, която победи в последния мач Алексия Василева /Малееви/ с резултат 6:2, 6:1. Между юношите до 14г. за Анталия заминава Никола Тупаров /15-40/, който надигра Влади Каражов от същия клуб с 6:2, 7:5,6:1.

В групата девойки на 15 г. Победителка е Сара Маздрашка /ОКСП/, която спечели срещу финалистката Александрина Илиева /СТК/ с резултат 6:0, 6:0. При момчетата първи в турнира е Данко Йорданов с 6:4, 6:1 на финала срещу Йоан Гърбачков. И двамата са от Локомотив Пловдив.
При 16-годишните Алина Каражова /15:40/ ще замине за турнира в Турция след победа над Михаела Кафтанова /ДЕМА/ с резултат 6:2, 7:5. При юношите честта да представя страната спечели Златан Палазов /СтСтр.ПД/ след оспорван мач и победа над Станислав Митров /ССП/ 3:6, 6:3, 6:4.

Тенисистите на СК „ДЕМА“ се представиха много добре. Михаела Кафтанова стигна до финал в групата до 15г. А Ивайло Керемедчиев – до полуфинал при 15г.