• Български
  • English

Новини

ШАМПИОНИТЕ ОТ ДПВ ЩЕ НИ ПРЕДСТАВЯТ НА ЕВРОПЕЙСКОТО

На 20 и 21 юни на кортовете в СК „ДЕМА“ се проведе Държавното първенство за ветерани. В него взеха участие 60 състезатели от цялата страна. То беше подкрепено от Българската мастърс федерация, която обединява ветераните от 17 спорта. В първенството взеха участие 60 състезатели от цялата страна. Игрите се проведоха във формат до 9 гейма. Ето и победителите:

Във възраст 18 + Т.Венков спечели финала срещу Р.Владимиров с резултат 9/5. Във възраст 35+ – шампион е Ч.Иванов, победи на финала В.Тодоров с резултат 9/5.В групата 45+ държавен шампион стана П.Пейчев, надиграл в последния мач А.Кендеров с резултат 9/6. В групата 55+ С.Такев спечели фнала срещу И.Ревалски с резултат 9/6. При жените във възраст 35+ първа е С. Бончева. В групата 18+ след оспорвана надпревара Е.Андонова завоюва титлата в мач срещу Р.Стефанова с резултат 9/7.

Финалистите бяха наградени от г-жа Здравка Йорданова, бивша олимпийска шампионка по гребане и президент на Българската мастърс федерация. Специална награда на БМФ за принос към организацията на турнири за ветерански тенис бе връчена на г-жа Мариана Ненова, директор на първенството и управител на СК „ДЕМА“. Шампионите във всички възрастови групи ще представят страната на Европейското първенство за ветерани, което ще се проведе отново на кортовете на СК „ДЕМА“ от 05 до 12 юли т.г. БФТ осигурява входната такса за всеки от тях.